Heteslag

HETESLAG


Når temperaturen stiger blir bilen en dødsfelle for hunden din! Temeraturen stiger fortere enn du tror, uavhengig om den står i sol eller skygge.  Når bilen er fullpakket og hunden er anvist til buret sitt  lengst bak tenker vi ikke på at den lille sirkulasjonen aldri når dit hvor hunden er. Bedre blir det ikke av at solen steker rett på bakvinduet i bilen.


Hundene svetter ikke gjennom huden som vi mennesker gjør. De svetter kun gjennom munnen og tredeputene under bena. Av den anledning er de veldig følsomme for varme.


De begynner å pese, etter en kort stund begynner de å stresse, temeraturen stiger og til slutt får de en sirkulasjonskollaps hvilket innebærer at visse organ slutter å fungere. Hunden kan gå i sjokk og dø om ikke veterinær kontaktes snarest! Om du skjønner at hunden din begynner å bli medtatt kan du kjøle den med kaldt vann. Først og fremst over hodet, under buken og under labbene.


Er du ikke i nærheten av vann finn en butikk/ bensinstasjon, eller en privat hage med vannslange for den del, det haster!   Kjøp et par poser med frossengrønnsaker. De kan du kjøle med og legge i buret under videre transport. Om hunden allerede har mistet bevisstheten, kjøl ned og oppsøk veterinær snarest!


Flor De Canela